Ce este ascendentul?

2009-10-13 | Recomanda articolul prin Y!M
Ascendentul, din punct de vedere astronomic, este acea constelatie zodiacala care apare la orizontul de rasarit (la Est) in momentul nasterii unui copil.
Ce este ascendentul?

Ascendentul, din punct de vedere astronomic, este acea constelatie zodiacala care apare la orizontul de rasarit (la est) in momentul nasterii unui copil. Exemplu: in cazul in care constelatia respectiva este Taur, ascendentul este Taur. In astrologie, ascendentul are o importanta majora in stabilirea hartii astrale, casele astrologice fiind calculate in functie de ascendent, acesta este punctul de plecare (exemplu: pentru cine are ascendent Leu, casa 1 este Leu, casa 2 este Fecioara si asa mai departe in ordinea zodiilor).

In ce zodie pot sa am ascendentul?

Daca esti nascut intr-o anumita zodie, poti sa ai ascendentul in oricare din cele 12 zodii. Deci sunt 12 ascendenti. Orice zodie poate avea orice ascendent, posibil diferit de zodie, dar chiar si acelasi ascendent ca si zodia.


Calculul ascendentului.

Cum se calculeaza ascendentul? Prin soft-uri de astrologie, care sunt cele mai folosite in ziua de astazi.Se poate calcula si de mana, cu foaie si pix prin calcule matematice sofisticate, daca astrologul cunoaste modalitatea, este nevoie de timpii siderali etc. Inainte calculam ascendentul si astrogramele de mana, matematica si astronomia fiind la baza calculelor, perioada in care stateam cu foaia plina de calcule si incet incet construiam o astrograma. Astazi, din pacate, foarte putini astrologi mai stiu sa faca aceste calcule. Desi dupa parerea mea este necesar ca astrologul sa inteleaga mecanismele care stau la baza astrologiei si a unei astrograme. Programele de astrologie calculeaza cu rapiditate (intr-un minut) si precizie ascendentul economisind astfel timp si dand posibilitatea ca si persoanele mai putin atrase de matematica si astronomie sa fie capabile sa calculeze un ascendent si o harta astrologica. Interpretarea acestora cere insa profesionalism.


Ce este nevoie pentru calculul ascendentului?

Este nevoie de anul, luna, ziua, ora si localitatea nasterii. Ascendentul nu este ceva stabil in functie de ora (de exemplu o persoana nascuta in martie la ora 13:00 nu va avea acelasi ascendent ca una nascuta in iunie la ora 13:00), este mult prea complex de explicat logica dupa care functioneaza calculul ascendentului si nu are rost sa o descriem aici, insa este important de stiut ca daca ai auzit pe cineva ca la ora 10 are un  ascendent oarecare si tu esti nascut tot la ora 10 nu inseamna ca ai acelasi ascendent ca el/ea. Localitatea nasterii este foarte importanta si fara coordonatele precise ale localitatii (longitudine si latitudine) nu se poate calcula exact ascendentul. De ce? Pentru ca ascendentul se calculeaza in functie de ora si minute, iar ora Romaniei este de +2 ore fata de Greenwich. Aceste zone ale fusului orar nu sunt insa ca niste felii care se opresc la granita Romaniei. De exemplu, Oradea se afla la granita cu Ungaria, Ungaria fiind la +1 ora fata de Greenwich, este clar ca Oradea se afla undeva intre +2 (ora legala a Romaniei) si +1 (ora legala a Ungariei), deoarece acest fus orar nu sare brusc de la +1 la +2 la granita tarii ci trece gradat. Cum minutele sunt foarte importante la ascendent (5 minute diferenta si poti sa ai alt ascendent!) este logic ca localitatea poate influenta foarte mult ascendentul. Sa nu mai amintim de situatia in care persoana este nascuta in alta tara!


Daca nu imi cunosc ora nasterii cum aflu ce ascendent am?

Daca nu iti cunosti ora nasterii si atunci mai exista o sansa pentru tine.  In primul rand, este posibil sa iti cunosti intervalul orar si de aici sa fie un punct de plecare, reducand astfel posibilitatile la 2-3 variante (nu 12 cate sunt initial). Ascendentul se manifesta dupa varsta de 30 de ani, pana atunci nu are influenta, deci nici nu exista lucruri palpabile din viata ta dupa care sa fie stabilit. Desi unii astrologi isi dau cu parerea cu foarte mare usurinta, cu siguranta nu doresti ca ascendentul tau sa fie o loterie! Cel mai bine este sa astepti sa ai varsta peste 30-35 de ani, si atunci, impreuna cu astrologul si analizand influentele si evenimentele care s-au petrecut in viata ta dupa varsta de 28 de ani se poate stabili ascendentul. Trebuie sa fii pregatit sa dai detalii despre din viata ta, deoarece daca atunci cand un astrolog iti stie ascendentul iti spune despre ce evenimente se petrec in viata ta, in situatia in care incercati sa aflati impreuna ascendentul mergeti invers, de la evenimente spre ascendent. Este o munca minutioasa de aceea trebuie sa ai intelegere. Dar este posibil de aflat ce ascendent ai. Inca un aspect: chiar daca nu iti cunosti ascendentul, 2/3 din astrograma ti se poate face! Daca ascendentul si casele astrologice lipsesc, plantele, unghiurile planetare, nodurile lunare si alte aspecte astrologice nu sunt influentate de lipsa ascendentului, deci poti sa alfi foarte multe lucruri despre tine cu acuratete.


Ce inseamna ascendentul pentru tine?

Ascendentul inseamna foarte multe pentru tine dupa varsta de 30 de ani, varsta de la care te caracterizeaza mai mult ascendentul ca si zodia. Ascendentul arata cum te vad ceilalti, cum te prezinti in lume, ce imagine proiectezi, este in principal eul tau social. In functie de ascendent interactionezi cu lumea din jur, tu ai o anumita atitudine fata de viata, ti se deschid anumite porti, iar oamenii au o anumita atitudine fata de tine. Ascendentul iti poate accentua sau estompa caracteristicile native date de zodiei. Daca exista planete situatie pe ascendent (adica in conjunctie), acestea au o putere crescuta in astrograma si influenteaza mult personalitatea. In realizarea compatibilitatii pe termen lung a unui cuplu este deosebit de important ascendentul, cat si in descrierea destinului tau. In astrologia karmica ascendentul arata o parte din lectiile pe care le ai de invatat in aceasta viata. 


2009-10-13 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Ascendent: