Calitate: Cardinal

2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Caracteristici:
Oamenii cardinali sunt aceia care fac lucrurile sa se intample si transforma situatiile. Sunt intreprinzatori, au planuri multe si obisnuiesc sa initieze actiuni. Au un impact foarte mare asupra mediului lor inconjurator, atat in sens pozitiv cat si negativ, depinde cum isi orienteaza energia.
Sunt plini de forta, dinamici, rapizi si ambitiosi. Le place ca lucrurile sa mearga, sa se deruleze, sa existe actiune. Nu veti intalni persoana cardinala care sa incetineasca ritmul si sa lancezeasca!
Ei savureaza viata. Iubesc sa inceapa actiuni noi si indiferent ca le termina sau ba au mereu o multime de lucruri de facut.

Defecte:
• Sunt obsedati sa detina mereu controlul si dau dovada de o mare incapatanare;
• Sunt foarte exigenti atat cu ei insisi cat si cu cei din jur;
• Pot fi lipsiti de consideratie fata de ceilalti;
• Asteapta de la ceilalti ca sa ii urmeze, intotdeuna;
• Sunt navalnici, nestapanit si nelinistiti;
• Ai atitudini dominatoare;
• Muncesc extrem de mult, sunt obsedati de munca si pot usor sa uite de cei dragi cand sunt centrati pe viata lor profesionala;
• Sunt surse de conflicte, au nevoie permanenta de o problema de care sa se ocupe, daca totul este bine si linistit vor crea chiar ei o problema pentru a avea ce sa rezolve;
• Sunt in stare sa isi puna singuri piedici (sa isi imagineze ca exista piedici) doar ca sa aiba ce ziduri sa darame si unde sa isi canalizeze energia.


Profesional

Cardinalii sunt lideri autoritari, sefi innascuti. Extrem de ambitiosi cauta sa ajunga in varf si sa fie cei mai buni!
Ei actioneaza si isi asuma riscuri. Ataca direct lucrurile si ajung rapid la un succes extraordinar ori la un esec rasunator! Rezultatele lor nu sunt niciodata mediocre.
Sunt foarte motivati. Ei sunt persoanele care se agita pentru a pune lucrurile pe picioare. Ii mobilizeaza si pe ceilalti la actiune. Unde se implica ei, lucrurile impotmolite incep sa mearga.
Persoanele cardinale sunt gata mereu sa puna planuri noi la bataie, vin mereu cu o idee noua si un plan imbunatatit.
Este indicat sa fie pusi pe posturi de conducere, de planificare si strategie.
Nu sunt buni la a finaliza ceva, dau randament slab cand trebuie sa faca o munca de rutina, mai ales spre final, de aceea nu se potrivesc pe posturi de executie.
Munca lor trebuie sa fie activa si antrenanta. Sunt personalitati puternice si se vor alia cu oameni cu gandire pozitiva care ii sustin in eforturile lor.
Sunt extrem de potriviti pentru a rezolva probleme dificile pentru ca le plac provocarile. In situatii dificile fac foarte bine fata.
Muncesc foarte mult, cauta recunoasterea si doresc sa vada rezultatele muncii lor, cand mai repede!


Dragoste si relatii

Persoanele cardinale cauta sa interactioneze cu lumea din jur intr-un mod dinamic, activ. Ei raspund imediat la provocari, reactioneaza repede la flirt, dar si la cearta.
Le place sa aiba opozitie, sa fie greu de cucerit persoana pe care au pus ochii.
Le este foarte usor sa initieze o relatie de cuplu, dar au probleme in a o mentine.
In sex sunt vigurosi si au un instinct viu.
Se implica repede intr-o relatie, dar la fel de repede si categoric se si despart daca nu le convine ceva.
Sunt parinti autoritari si figuri parentale puternice.2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Balanta: