Cum sa educi copilul din zodia Capricorn

2010-07-25 | Recomanda articolul prin Y!M

1. Acest copil este nascut sub semnul lui Saturn si din cauza aceasta tinde sa isi impuna vointa in fata parintilor. Este foarte stapan pe sine si tinde sa isi coordoneze parintii. Nu accepta pozitia de copil. Ca parinte, nu este voie sa ii tolerati capriciile si nici sa ii faceti voia. Trebuie sa discutati matur cu acest copil si sa ii explicati ca deocamdata parintii au mai multa experienta de viata.


2. Impuneti reguli stricte si un program organizat daca vreti ca acest copil sa creasca sanatos si cu un moral puternic. Intotdeuna trebuie sa ii explicati consecintele actiunilor sale.


3. Incurajati-i independenta. Lasati-l(o) sa isi aranjeze singur(a) lucrurile, sa isi faca singur temele. In plus, invatati-l(o ) foarte multe lucruri practice, cerandu-i sa va ajute in activitatile de gatit, reparat sau alte treburi casnice. Nu trebuie sa ii dati responsabilitati de adult, ci doar sa ii incurajati independenta ca stie sa faca si cat mai multe lucruri singur(a) fara ajutorul lui mama si tata.


2010-07-25 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Capricorn: