Element: Pamant

2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Caracteristici:
Pamantul reprezinta partea practica, realista si materiala a naturii. Creaza un spatiu stabil, securizat si bine structurat in care noi putem functiona. Cand pasesti, poti simti pamantul solid si sigur sub talpi. Pamantul este forta stabilizatoare in relatii. Pamantul sustine cresterea: priveste plantele!
Persoanele din semnele de pamant sunt practice, rabdatoare, calculate, organizate, meticuloase. In domeniile in care se implica aduc stabilitatea si eficienta. Obtin succese prin munca multa.
Sunt persoane loiale, se supara greu, dar iarta la fel de greu. Nu le plac schimbarile si au nevoie de stabilitate. Sunt oameni care nu isi vor schimba felul de a fi de dragul altora (sau foarte putin). Prefera modurile traditionale de a face lucrurile.
Corespondent in cele 4 temperamente: flegmaticul.

Modalitate de actiune:
Cand intampina o problema nativii pamant sunt rabdatori si perseverenti in o rezolva, daca considera ca merita efortul. Pot sa aiba o rabdare fantastica!
Sunt rezistenti la a indura multe greutati deoarece nu se streseaza din nimicuri. Insa atunci cand se mobilizeaza vor face schimbari ample.
Incapatanati, nu vor ceda usor intr-un confict si le este greu sa vada alte puncte de vedere. Trebuie multa maiestrie pentru a modela lutul, de aceea trebuie sa va inarmati cu argumente si rabdare daca vreti sa obtineti ceva de la acesti nativi!


Cand elementul pamant este in dizarmonie:

Cand tin prea mult de metodele traditionale de rezolvare a problemelor atunci acesti nativi ajung sa duca mare lipsa de inovatie si de creativitate.
Sunt mult prea rezistenti la orice schimbare, iar rigiditatea nu le face bine.
Ajung obsedati de munca.
Nativul pamant poate avea viziuni inguste si dogmatice. Ii este frica sa riste oricat de putin.
Este excesiv de materialist, intr-o continua fuga dupa bani. Viata lui se compune din nevoile primare: mancare, somn si sex, fara nimic creativ si spiritual in ea.
Acesti nativi ajung repede atasati de ceea ce au adunat, pot deveni avari.
Nu au viziune de ansamblu si sunt sceptici.
Vesnic nemultumiti, sunt posesivi si invidiosi.


In dragoste:

Sunt persoane care se indragostesc lent, dar sentimentele lor raman pentru totdeauna. Nu sunt demonstrativi, nu isi vor striga dragostea pe garduri precum semnele de foc sau de aer. La fel ca in alte domenii nici in iubire nu se agita. In calmul si linistea lor domneste multa caldura afectiva.
Au cele 5 simturi (tactil, vizual, olfactiv, auzul si gustativ) foarte dezvoltate ceea ce ii face sa fie atata de senzitivi si senzuali!
Sexualitatea puternica si capacitatea de a savura placerile corporale le defineste profilul amoros.
2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Capricorn: