Karma de ignoranta

2009-12-10 | Recomanda articolul prin Y!M
Exista 3 categorii de karma negativa: de atasament, de ignoranta, dar numai cea de agresivitate este mai cunoscuta. Afla din articolul nostru misterele astrologiei ezoterice. Daca intentionezi sa iti comanzi astrograma karmica trebuie neaparat sa te familiarizezi cu acesti termeni.

KARMA DE IGNORANTA

Multi cititori se intreaba de ce sufera, de ce au probleme, de ce viata lor este plina de necazuri, cand ei nu fac rau la nimeni, dimpotriva ajuta pe toata lumea. Faptul de a nu face rau ci a ajuta pe altii elimina doar 1 tip de karma negativa: karma de agresivitate. Cu toate acestea mai raman inca 2 tipuri de karma negativa pe care omul si-le poate atrage, deci suficiente motive pentru a suferi.
Karma de ignoranta, este un termen subtil si plin de diplomatie, si va puteti imagina ca nu aveti cum sa suferiti de aceasta boala rara. Nu este nici pe departe atat de rara precum pare. Cuvantul ignoranta, in termeni populari este formulat simplu: prostie. Iar prostia se plateste, si inca scump.
Multi cititori ai acestui site ajung mai repede sau mai tarziu clienti si intalnesc in astrogramele realizate de astrodestin.ro termeni din domeniul spiritual: karma, menire, lectie karmica etc. Bazele pe care a fost conceput si construit astrodestin.ro este astrologia ezoterica (karmica) din punctul meu de vedere, cea mai profunda forma de intelegere a destinului. Din cauza faptului ca modalitatea de abordare este una spirituala si ezoterica, anumiti termeni simpli sunt mult mai profunzi decat par la prima vedere. La fel este si cu karma de ignoranta, sunt multe lucruri ascunse in spatele acestui cuvant aparent banal.
Toata lumea face greseli. Toti am spus macar odata in viata ”ce prostie am facut” atunci cand am vazut rezultatele dezastruoase. Este oare necesar ca un om sa invete de pe pielea sa? Din punct de vedere spiritual, nu. Problemele pot fi ocolite.
Daca un om greseste si greseala este urmata de constientizare si schimbare atunci acea greseala nu va fi taxata karmic. De ce? Pentru ca arderea karmei negative de ignoranta se produce prin constientizare si schimbare. Din punct de vedere spiritual, omul este lasat sa experimenteze. Experientele diverse duc la autocunoastere si la dezvoltare. Cand exista actiune, experienta, este si greseala. Doar daca nu faci nimic nu poti gresi. Pana aici, totul in regula. Perseverenta in greseala (adica in prostie) atrage dupa sine suferinta. A ignora semnele inseamna crearea karmei negative.
Foarte multa lume se scuza spunand: ”nu a avut cine sa ma ghideze, asa a fost conjunctura, si altii au patit la fel”. Inainte sa va pregatiti scuza, cititi urmatoarele despre karma negativa de ignoranta:
- Una din metodele arderii karmei de ignoranta adusa deja din alta viata este informarea despre situatia in care urmeaza sa fii. Informatii putine, conduc la decizii eronate, deci la suferinta. Omul are obligati de a se informa, faptul ca nu te-ai informat bine nu este scuza pentru esecul suferit.

- ”Nu a fost cine sa ma ghideze” – Divinul a dotat omul cu inteligenta. Nu doar pentru a face calcule matematice si a lua bacalaureatul, ci pentru a folosi inteligenta sa in viata de zi cu zi. Daca ai fost declarat apt pentru scoala, nu esti in categoria oligofrenilor (boala care indica o mare karma negativa de ignoranta din vietile anterioare), inseamna ca ai abilitatile necesare pentru a face deduceri logice in viata ta fara ajutorul altora.

- Ignoranta se refera si la nefolosirea resurselor cu care Divinul ne-a inzestrat. Observam repede pe cersetori, unii barbati in floarea varstei, in stare fizica excelenta, care in loc sa munceasca, par incapabili de a se intretine singuri. Aceasta inseamna karma de ignoranta: ai primit sanatate si nu faci nimic productiv. Daca acest lucru sare in ochi, alte exemple sunt mai sensibile: o persoana are un talent insa se plange de probleme financiare. Nu intamplator a fost dotat cu acel talent. Daca nu o foloseste, nu trebuie sa se mire de lipsuri. Acum, cu cea mai mare sinceritate: ai vreo abilitate pe care nu o folosesti? Vezi Pilda talantilor din Biblie (Ev. Matei, 25, 14):
Ev. Matei 25, 14
Si mai este ca un om care, plecand departe, si-a chemat slugile si le-a dat pe mana avutia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, altuia unul, fiecaruia dupa puterea lui si a plecat. Indata, mergand, cel ce luase cinci talanti a lucrat cu ei si a castigat alti cinci talanti. De asemenea si cel cu doi a castigat alti doi. Iar cel ce luase un talant s-a dus, a sapat o groapa in pamant si a ascuns argintul stapanului sau. Dupa multa vreme a venit si stapanul acelor slugi si a facut socoteala cu ele. Si apropiindu-se cel care luase cinci talanti, a adus alti cinci talanti, zicand: Doamne, cinci talanti mi-ai dat, iata alti cinci talanti am castigat cu ei. Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau. Apropiindu-se si cel cu doi talanti, a zis: Doamne, doi talanti mi-ai dat, iata alti doi talanti am castigat cu ei. Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau. Apropiindu-se apoi si cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am stiut ca esti om aspru, care seceri unde n-ai semanat si aduni de unde n-ai imprastiat. Si temandu-ma, m-am dus de am ascuns talantul tau in pamant; iata ai ce este al tau. Si raspunzand stapanul sau i-a zis: Sluga vicleana si lenesa, stiai ca secer de unde n-am semanat si adun de unde n-am imprastiat? Se cuvenea deci ca tu sa pui banii mei la zarafi, si eu, venind, as fi luat ce este al meu cu dobanda. Luati deci de la el talantul si dati-l celui ce are zece talanti. Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua. Iar pe sluga netrebnica aruncati-o intru intunericul cel mai din afara. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor.

- Daca mergi pe o directie gresita, in 6 luni vei primi macar 10 semne ca nu esti pe drumul cel bun. Daca te-ai trezit macar odata in viata realizand ce greseala ai facut, cu siguranta ti-ai zis cu remuscare: ”ar fi trebuit sa imi fi dat seama mai devreme, sa fi luat in serios semnele”. O decizie gresita in afaceri, o relatie disfunctionala, toate isi arata coltii in primele 6 luni: te atentioneaza un prieten sau cineva din familie, citesti un exemplu, apar situatii care arata ca la un moment dat norii se vor aduna. Daca nu faci o schimbare in 6 luni, atunci rezultatele, suferinta, nenorocirile, vor veni cu duiumul. Nu este nici o surpriza. Nu trebuie sa faci rau la altul pentru a suferi, ajunge sa iti faci singur rau.

- Conceptia este gresita ca suferinta in dragoste ar inseamna iubire. A indura abuzuri fizice si verbale, a persevera intr-o relatie disfunctionala nu este dovada de iubire, ci dovada de perpetuarea unei karme negative combinate: karma de ignoranta (prostie si naivitate) si karma de atasament (vezi articolul despre karma de atasament). Certurile sunt tipice karmei de ignoranta combinate cu karma de agresivitate (vezi articolul despre karma de agresivitate). Multe femei spun ”Il iubesc atat de mult incat am indurat si am suferit”. Dragostea nu are nimic de a face cu a indura suferinte. Din punct de vedere spiritual, daca barbatul respectiv este agresiv, el isi face karma de agresivitate (vezi articolul respectiv). Daca femeia ii accepta comportamentul, chipurile din ”iubire”, ea nu face act de iubire ci de prostie (karma de ignoranta) si atasament (karma de atasament). Daca il iubeste cu adevarat pe acel barbat, nu ii va permite sa o abuzeze. El va trebui la un moment dat sa inteleaga ca ceea ce face este rau si distructiv pentru el si pentru ceilalti. Intelegand acest lucru, el isi va putea schimba comportamentul si isi va imbunatati karma, deci viata. Pana nu intelege acest lucru, pana atunci el va continua sa isi faca rau lui si altora. A permite raul, nu este act de iubire ci o modalitate de a sustine raul. Ganditi-va foarte bine ce permiteti si ce nu.

Alte lucruri importante de spus despre karma de ignoranta ar fi faptul ca in copilarie si adolescenta, aceasta karma negativa se manifesta doar la cei care vin cu mari cantitati de karma de acest tip din vietile anterioare si care se nasc cu deficiente psihice. Copiii sanatosi, cresc feriti de aceast tip de karma pana in jurul varstei de 19 de ani. Daca sunteti parinte, trebuie sa stiti ca din punct de vedere spiritual, se considera ca situatia in care se afla adolescentul dumneavoastra, este rodul a ceea ce ii oferiti dumneavoastra. Chiar daca adolescentul aparent ia decizii libere, de fapt aceste decizii sunt reactii sau contrareactii la ceea ce primeste din familie. Chiar daca are experiente de viata, indiferent cat de repede il maturizeaza viata cu probleme pe adolescent, din punct de vedere spiritual, doar dupa varsta de 20 de ani incepe sa adune suficienta experienta personala pentru a se dezvolta pe propria linie de evolutie.
Sa luam doua exemple: daca o adolescenta de 19 ani a avut 3 dezamagiri in dragoste in care a fost tratata deloc demn de catre parteneri, atunci nu ea este de vina, ci parintii. Deci karma (de ignoranta caci despre aceasta este vorba) o vor suporta parintii. De ce? Pentru ca modelul primit in familie a fost unul defectuos care a permis ca ea sa sufere si sa se umileasca pe sine. In jurul varstei de 20 de ani, la o maturitate spirituala si psihologica, privind la experientele ei anterioare, tanara poate sa isi schimbe modul de relationare cu sexul opus. Daca la 24 de ani se afla tot intr-o relatie disfunctionala, este deja problema ei, propria ei karma de ignoranta.
Din punct de vedere spiritual, maturizarea se petrece in jurul varstei de 20 de ani. Din cauza aceasta astrogramele karmice nu se fac adolescentilor sub aceasta varsta. Doar parintii pot primi in mana astrograma karmica a copiilor lor sub 20 de ani. Astrograma dragostei de exemplu, este recomandata de la 16 ani.
Chiar daca legile karmice par dure (doar sunt guvernate de Saturn), nu trebuie sa va fie frica de ele. Pentru ca asa cum iti pot crea karma negativa, asa poti sa iti creezi si karma pozitiva. Tot ceea ce trebuie sa ai in vedere, este efectul a ceea ce faci. Faci un lucru bun, asteapta-te la efecte pozitive pe termen lung. Te trezesti din timp, iti poti schimba viata.
Atunci cand o persoana si-a constientizat greseala si a hotarat sa schimbe ceva in viata sa, va observa, intr-un mod miraculos, ca beneficiaza de sustinere, de oportunitati, de ajutoare, pe care inainte ori nu le vedea, ori nu existau. Omului nu ii este predestinat sa sufere ci sa evolueze. De aceea in momentul in care vrea sa faca ceva pentru evolutia sa, atunci toate fortele universului, Divinitatea, ingerii si alte forte spirituale, isi vor oferii ajutorul.

Nota 1: din pacate, atata timp cat este puternic activ si intretinut orice tip de karma negativa, aceasta interfereaza cu toate acele lucruri pozitive (oportunitati si beneficii) care sunt descrise in astrograma natala, profesionala, previzionala, dragostei, cuplu. De aceea, veti ajunge infinit mai greu la toate lucrurile bune care v-au fost predestinate in astrograme, daca nu va eliminati karma negativa. Imaginati-va karma ca o boala, care va tine la pat si din cauza caruia nu va puteti bucura de viata. Pana nu va vindecati boala, pana atunci nu puteti sa va distrati, sa va plimbati, sa mancati ce vreti, sa faceti dragoste cu pasiune, sa lucrati, sa va intalniti cu prieteni, sa calatoriti, in concluzie: nu puteti sa traiti normal.
Nota 2: astrograma karmica este cea in care veti regasi cantitatea de karma negativa adunata, cauza si efectul, precum si ceea ce trebuie sa faceti pentru a va imbunatati viata pe termen lung.
2009-12-10 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Ezoteric: