Tu din ce generatie faci parte?

2010-10-06 | Recomanda articolul prin Y!MIn general, astrologia este perceputa ca un instrument care ofera informatii ezoterice relevante despre o persoana in particular. Cu ajutorul astrologiei insa s-au prezis si evenimente pe plan politic si socio-economic.

In aceste calcule laborioase sunt implicate planetele transpersonale. In acest articol, prezentam cititoarilor AstroDestin o imbinare a acelei parti a astrologiei care se ocupa de studiul hartii astrale a oamenilor cu partea care se ocupa de politica si evenimente macroeconomice si sociale, oprindu-ne asupra influentei planetei Pluto.

In articolele anterioare din aceasta sectiuneati putut intelege faptul ca omul nu se naste intamplator intr-o familie. In acest articol veti descoperi faptul ca omul nu se naste intamplator nici intr-o anumita societate sau perioada de timp. Cum ”totul este in parte si parte este in tot”, la fel fiecare persoana isi are locul bine stabilit intr-o anumita generatie, in functie de vibratia sa energetica (karma sa) si contribuie astfel la dezvoltarea omenirii.

Generatia cu planeta Pluto in zodia Leu
Sunt persoanele nascute intre 7 octombrie 1937 – 26 noiembrie 1937; 4 august 1938 - 19 octombrie 1956; 16 ianuarie 1957 – 18 august 1957;
Caracteristici ale generatiei: Discrepanta dintre aceasta generatie si cea de dinainte, cu Pluto in Rac este foarte mare, deoarece, daca cei cu Pluto in Rac au dus traditiile mai departe, cei cu Pluto in Leu, zodie care nu suporta dominare si nici ghidare, isi impun repede autoritatea in fata parintilor si face ce vor ei: seteaza noi valori! Ei lupta impotriva conservatorismului generatiei de dinainte cu Pluto in Rac, o generatie foarte traditionalista.
Parintii lor au trait in decenta si traditionalismul tipic zodiei Racului, pe cand aceasta generatie, cand a atins tineretea in anii 60-70, a adus fusta mini si muzica rock and roll, scandalizand tot.
Zodia Leului este in stransa legatura cu artele si creativitatea, iar odata cu aceasta generatie au aparut foarte multi oameni creativi, in toate domeniile. Muzica, arhitectura si moda a beneficiat din plin de inzestrarile acestei generatii.
Acesti nativi sunt plini de energie si le place sa petreaca, sa se distreze, sa socializeze. Ei au prins din plin ”Epoca de aur”, iar daca va ganditi ca zodia Leu este guvernat de Soare iar metalul asociat este aurul, veti intelege mai bine legaturile spirituale intre astrologie si evenimentele socio-politice: nimic nu este intamplator!
Avizi de putere si de recunoastere, aceasta generatie a cautat sa posede atat valori materiale cat si titluri onorifice. Generatia cu Pluto in Leu este autoritara ”cine nu este cu mine, este impotriva mea” fiind dictonul lor.
Generatia de dinaintea lor, care avea Pluto in Rac a fost puternic centrat pe familie, indemnand tinerii spre casatorie si cautand sa ofere apartamente pentru familii. Tinerii cu Pluto in Leu au beneficiat astfel de oportunitatea de a cumpara apartamente a intemeia un camin foarte usor, comparativ cu alte generatii de dinaintea lor sau de dupa ei.
Totusi, idealul acestei generatii era total alta decat o viata de familie linistita. Zodia Leu este legat de placeri si de erotism, aventura si amanti. Aceasta generatie a adus libertatea sexuala, care scandaliza traditionalismul generatiei cu Pluto in Rac. Tinerii migrau de la sate spre orase unde, departe de privirile parintilor, puteau sa flirteze si sa isi testeze puterea de atractibilitate, deoarece acesti nativi s-au nascut cu un erotism puternic. In familiile acestor nativi si-au facut loc legaturile extraconjugale cu o frecventa mare.
Atat generatia anterioara, cu Pluto in Rac cat si cei cu Pluto in Leu au avut foarte multi copii, natalitatea fiind in floare in anii 60-85. Zodia Leului este legata de copiii, deci nu trebuie sa va mire faptul ca acesti nativi au avut copii atat din legaturi oficiale cat si extraconjugale. Anticonceptionale au inceput sa se foloseasca pe scara larga tot pe perioada acestei generatii, iar avorturile au crescut, aceasta fiind o parte intunecata a acestei generatii.
Tot legat de partile intunecate ale anumitor persoane din aceasta generatie, trebuie sa amintim egoismul, snobismul si dorinta exagerata de putere. Este o generatie de consumatori, dornici de a exploata toate oportunitatile, foarte des intrecand masura, exagerand in mai multe privinte. Multi din aceasta generatie merg dupa dictonul ”dupa mine potopul”. Ecologia s-a dus pe rapa din cauza acestei generatii foarte lacome de bani.
Multi lideri si sefi din aceasta generatie sunt interesati sa le fie doar lor bine, exploatand cu nerusinare pe ceilalti oameni, total dezinteresati de nevoile altora. Desi ajunsi acum la o varsta inaintata, aceasta generatie detine fraiele pe plan politic si economic. Motivul este aviditatea lor de putere. Dornici de a conduce, nu suporta idea de a preda puterea generatiei tinere si nu o fac. Ei vor sa aiba in continuare influenta si putere de decizie. Cei care sunt in pozitii de conducere, nu pot fi indepartati. Cei care nu au pozitii de conducere, conduc in familia lor, detinand puterea financiara, controland astfel vietile si viitorul celor tineri.
Aceasta generatie vrea in continuare laude, faima si putere. Generatia tanara nu isi poate face loc pana ce aceasta generatie cu Pluto in Leu, cu o vointa foarte puternica care nu va preda puterea niciodata, nu se stinge.
Rolul aceastei generatii este:
-Sa isi puna creativitatea in functiune si sa ajute la dezvoltarea umanitatii prin ideile lor creative si simtul lor artistic.
-Sa aduca libertatea sexuala, in sensul pozitiv.
-Sa fie lideri autoritari si hotarati, dar generosi.

Generatia cu planeta Pluto in zodia Fecioara
Persoanele nascute intre 20 octombrie 1956 - 14 ianuarie 1957; 19 august 1957 - 5 octombrie 1971; 18 aprilie 1972 – 30 iulie 1972;

Caracteristici ale generatiei: Dupa ce o parte din generatia cu Pluto in Leu a distrus natura si a consumat tot ce s-a putut, urmeaza generatia cu Pluto in Fecioara, cei care se confrunta cu mari probleme pe care trebuie sa le rezolve: somajul, asistenta sociala proasta, clasa muncitoare care sufera, flora si fauna distrusa, drepturile animalelor (de exemplu, cei cu Pluto in Leu straluceau in haine de blana, ceea ce a dus la contra-reactia generatiei cu Pluto in Fecioara care lupta impotriva abuzurilor asupra animalelor).
Este important sa se inteleaga faptul ca implicarea acestei generatii nu este atat de vizibila, dintr-un singur motiv: generatia de dinainte, cu Pluto in Leu, a ocupat apoape toate functiile de conducere si nu lasa pozitia de lider din mana, iar aceasta generatie nu prea are sanse de afirmare si nici putere de decizie. Aceasta este motivul pentru care generatia cu Pluto in Fecioara este destul de pesimista, considerand, pe drept, ca nu poate face nici o schimbare pe plan politic, social si economic.
Oricum, misiunea generatiei cu Pluto in Fecioara este total alta: ei au inzestrari foarte bune pentru stiinta si tehnica, medicina, precum si pentru ecologie. Aceasta generatie a dat ingineri foarte buni, medici excelenti, adevarati profesionisti in toate domeniile in care lucreaza. Mult mai putin interesati de distractie ca si generatia de dinaintea lor, acesti nativi sunt seriosi, harnici si inteligenti, foarte loiali cauzei pe care o servesc.
Ei sunt generatia care curata si repara. Nu intamplator a inflorit medicina odata cu aceasta generatie, deoarece, la excesele pe care le-a facut si pe planul sanatatii generatia cu Pluto in Leu, acestia odata cu senectutea au mare nevoie de doctori!
Totodata, generatia cu Pluto in Fecioara este sincer interesata de medicina naturista, de stiintele ezoterice, dar dintr-o perspectiva practica, aplicabila in viata de zi cu zi. Multi nativi opteaza pentru alimentatia lacto-vegetariana, diverse diete si sunt interesati de sanatatea lor. Ei iubesc natura si animalele si cauta solutii pentru protejarea acestora.
Latura negativa a acestei generatii este criticismul si scepticismul. Deoarece ei se confrunta cu ”potopul” pe care l-a lasat generatia cu Pluto in Leu, adesea analizeaza foarte mult cauzele care au dus la probleme si acest lucru ii face sa descopere neregulile.
Este totul bine pana aici, doar ca, din cauza lipsei de putere socio-politica (detinuta pe termen lung de generatia cu Pluto in Leu), acestei generatii nu ii ramane altceva decat sa analizeze si sa comenteze. De aceea, ei ajung foarte critici si negativisti, vazand nori negri peste tot. O parte din aceasta generatie nu se angreneaza pentru a imbunatati lucrurile, ci din cauza gandirii negativiste, duc mai departe viciile pe care le-a dezvoltat generatia de dinaintea lor, adaugand bineinteles, foarte mult pesimism.
Rolul aceastei generatii este sa:
-Sa aduca solutii pentru ecologie, sa se implice in dezvoltarea stiintei si tehnicii.
-Sa analizeze greselile si sa propuna imbunatatiri.
-Sa vindece si sa corecteze.

Generatia cu planeta Pluto in zodia Balanta
Persoanele nascute intre 6 octombrie 1971 - 17 aprilie 1972; 31 iulie 1972 - 5 noiembrie 1983; 19 mai 1984 - 27 august 1984;

Caracteristici ale generatiei: Multi copii nascuti cu Pluto in Balanta sunt rodul eforturilor parintilor lor de a-si salva cuplu. Acesti tineri au asistat la casatoriile proaste ale parintilor lor, la certuri si la divorturi. Ca urmare sunt pusi pe fapte mari ca sa faca toate colaborarile lor sa mearga: casatoria, colaborari profesionale si pe plan politic.
Pluto fiind in pozitia sa de cadere in Balanta arata ca aceasta generatie este dezinteresata de politica, scarbita de ea. Au oroare de razboaie si de certuri. Ei vor sa ajute la progres prin colaborare. Nu doresc conflicte pe plan politic ci negocieri in favoarea ambelor parti. Sunt pacifisti si orientati spre a stabili cat mai multe colaborari.
Pe plan profesional, aceasta generatie, dornica de a uni extremele, a adus profesiile ”hibride”: de exemplu, a unit arta cu psihologia si s-a ajuns la psihoterapie prin arta; a unit medicina cu psihologia si a dezvoltat ramura de psihosomatica etc (exemple in aceste sens, de meserii noi rezultate din imbinarea a doua meserii mai vechi gasiti multe). Ei sunt maestri la a uni doua lucruri diferite intre ele si a gasi legaturi. Aceasta este si una din misiunile lor.
Deoarece majoritatea tinerilor din aceasta generatie provin din cupluri disfunctionale, ei sunt satui de certuri si sinceri doritori sa isi gaseasca fericirea in dragoste. Nu este de mirare ca aceasta generatie citeste tot ce ii cade in mana despre relatii de cuplu si vorbeste atata de mult despre lipsa unei relatii de cuplu, de problemele sale de cuplu, sau norocul sau in a se casatori cum nu a mai vorbit nici o generatie pana acum! Pentru aceasta generatie casatoria si dragostea este o problema spinoasa si importanta. Ei au foarte multa iubire de oferit.
Spiritul de dreptate este foarte puternic la aceasta generatie si ei cauta dreptatea la locul de munca si egalitatea in cuplu. Ei lupta impotriva discriminarii, pentru egalitatea de sanse!
Balanta este guvernata de Venus, aratand ca aceasta generatie este inzestrata cu mult talent artistic. Ei cauta rafinamentul si odata cu aceasta generatie se dezvolta foarte mult dansul, fotografia, muzica si designul de interior. Sincer interesati de cultura, dintre acesti nativi se vor afirma foarte multi artisti, scriitori si oameni de cultura.
Tot sub influenta planetei Venus, ei acorda mare atentie ingrijirii corporale si frumusetii, aspectului fizic in general. Aceasta generatie cauta solutii pentru a mentine tineretea si frumusetea chiar si la varste inaintate.
Pe plan politic si socio-economic, aceasta generatie este cea cu multe initiative. Ei beneficiaza de pe urma analizelor inteligente ale generatiei cu Pluto in Fecioara, si daca aceia nu au avut ocazia sa faca prea multe din cauza generatiei cu Pluto in Leu care continuase sa domine, incet incet, nativii cu Pluto in Balanta, reusesc sa impace pe toata lumea si sa aduca reforme. Aceasta generatie este activa si se implica atat cu energie cat si cu idei noi in dezvoltarea umanitatii.
Partea negativa a acestei generatii este fuga de probleme si disponibilitatea excesiva spre compromisuri, care duce la neintelegeri mari pe termen lung in relatiile interumane. Proveniti majoritatea din familii in care existau certuri si divorturi, aceasta generatie nu prea stie sa comunice, chiar daca are intentii bune. Multi nativi opteaza pentru relatii de concubinaj din cauza fricii de a se casatori.
Rolul aceastei generatii este:
-Sa faca negocieri si colaborari avantajoase pe plan profesional si politic si socio-economic.
-Sa rezolve problema comunicarii intre oameni.
-Sa aduca iubire si egalitate in relatia de cuplu.
-Sa contribuie la dezvoltarea artistica, literara si culturala.

Planeta Pluto in zodia Scorpion
Persoanele nascute intre 6 noiembrie 1983 - 18 mai 1984; 28 august 1984 – 16 ianuarie 1995; 21 aprilie 1995 – 10 noiembrie 1995;

Caracteristici ale generatiei: Mai putin interesati de relatia de cuplu si de iubire ca generatia cu Pluto in Balanta, ei sunt interesati de sex, ocultism si putere financiara. Acesti adolescenti si tineri cresc inconjurati de pornografie, boli cu transmitere sexuala, avorturi, in jurul lor se vorbeste de sex mai mult ca niciodata, de numarul de parteneri sexuali, este generatia care vede si stie foarte multe despre sex.
Aceasta generatie arunca in aer tabuurile. Ei aduc la lumina foarte multe secrete, chiar si pe plan politic.
Interesati puternic de ocultism si parapsihologie, aceasta generatie are abilitati innascute pe acest plan. Ei se implica puternic in manipulare si controlul mintii umane, precum si pentru a descoperi puterile uluitoare ale psihicului omenesc.
Trebuie cunoscut un lucru despre aceasta generatie, cu Pluto in Scorpion, o generatie foarte rebela, plina de extreme si gata de a face mari transformari: ”totul sau nimic” fiind dictonul lor, aceasta generatie se va divide puternic in doua: in cei buni si in cei rai. Total diferit fata de generatia de dinainte, cu Pluto in Balanta, generatie care cauta echilibrul si colaborarea, oameni care nu suporta extremele si care cauta sa aiba in viata lor echilibru pe toate planurile, generatia cu Pluto in Scorpion este caracterizata de orice, numai de echilibru nu.
Nativii din aceasta generatie ori sunt atrasi de fortele spirituale pozitive ori de cele negative, fiind o generatie puternic polarizata.
Generatia cu Pluto in Scorpion ofera astfel tineri deosebiti, specialisti extraordinari in psihologie, parapsihologie, genetica, economie si macroeconomie, lideri puternici pe plan politic, adevarate diamante! Oameni care lupta pentru progres si transformare, avand o vointa puternica. Ei pun in practica ideile celor cu Pluto in Fecioara si Balanta si duc mai departe munca lor, atingand repede rezultate deosebite. Ei gasesc solutii pentru poluare, prostitutie, lupta importriva manipularii crancene, a materialismului si militeaza pentru trezirea spirituala a omenirii.
Latura cealalta, negativa, a generatiei cu Pluto in Scorpion este cea atrasa de fortele negative, tineri care cad unii dupa altii victime ale abuzurilor de substante, alcoolului, bulimiei si anorexiei, prostitutiei, depravarii sexuale, depresiei, tendintelor de sinucidere, paranoiei, sectelor, fanatismului, armelor, violentei.
Deoarece Scorpionul este asociat cu casa 8, casa mortii, o mare parte din aceasta generatie se va decima inainte de a ajunge la batranete (prin atacuri teroriste, sinucideri, supradoze de droguri). Se stie ca zodia Scorpionului este renumita pentru tendintele de autodistrugere.
Alti nativi din acesta generatie, implicati in medicina si genetica, vor gasi solutii pentru bolile incurabile. Aceasta generatie va face putini copii, natalitatea fiind in scadere pe perioada cand acestia ajung adulti.
Aceasta generatie este avida de putere si de bani. Acei nativi care au o evolutie spirituala, vor folosi puterea pentru a aduce transformari pozitive si vor gasi solutii deosebit de bune pentru problemele financiare cu care se confrunta omenirea.
Acei nativi care nu au deloc inclinatii spirituale, vor fi ispititi puternic de bani si vor folosi santajul si afaceri murdare pentru a castiga putere financiara. In final, nativii acestei generatii puternic polarizate se vor razboi intre ei, lupta intre bine si rau fiind crancena. Solutia o va aduce generatia urmatoare, cei cu Pluto in Sagetator!
Rolul aceastei generatii este:
-Sa aduca la lumina secretele.
-Sa faca mari transformari pe plan social si politic.
-Sa contribuie la dezvoltarea geneticii, psihologiei, sexologiei si parapsihologiei.
-Sa gaseasca solutii pentru problemele macroeconomice.

Sugestie: folositi informatiile din acest articol ca sa analizati diferentele de gandire intre generatiile din familia dumneavoastra.
2010-10-06 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Ezoteric: