Element: Aer

2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Caracteristici:
Savureaza proaspata briza! Aerul da un sentiment de libertate si detasare, fericire. Aerul exprima dragostea de oameni, abilitatea de a intelectualiza si a aprecia diferentele dintre oameni.
Aerul este asociat cu meditatia, caci fiecare respiratie profunda duce la un nivel mai ridicat de liniste, energie si relaxare.
Persoanele "aer" sunt deschise, comunicative, jucause, sociabile, detasate, inteligente si adaptabile. Se plictisesc foarte usor si au nevoie de un cerc larg de prieteni si de mult divertisment.
Iubesc schimbarile, noutatile si tind sa fie entuziasmati de experiente noi. Sunt si foarte curiosi.
Corespondent in cele 4 temperamente: sangvinicul.

Modalitate de actiune:
Cand intampina o problema prefera sa o ocoleasca. Cauta rezolvari rapide care sunt in general superficiale.
Isi folosesc partea rationala atunci cand cauta sa rezolve o problema, nu se lasa dusi de emotii nici de furie. Nu reactioneaza sub impuls ci tind sa observe situatia detasat.
Sunt excelenti negociatori si deschisi spre comunicare. Aerul este capabil sa depaseasca toate blocajele si aduce improspatare acolo unde era tensiune inainte. Gasesc solutii ingenioase.
Se adapteaza repede daca asa cere "problema".

Cand elementul aer este in dizarmonie:

• Exagerarea elementului aer te transforma intr-o persoana care traieste in lumea fantastica a viselor utopice si isi fixeaza scopuri irealiste. Produsul final sunt intelectualii atotstiutori care au raspuns pentru orice chiar daca nu se pricep in domeniul in cauza.
• Nativul aer ajunge sa suprarationalizeze lucrurile, nu face nimic fara sa se gandeasca si sa se razgandeasca de 100 de ori.
• Isi neglijeaza sanatatea.
• Au senzatia ca sunt genii neintelese.
• Superficialitate emotionala, agitatie si blocarea linistii interioare sunt defectele lor.

In dragoste:
Nativii aer se entuziasmeaza usor si sunt victimele "seductiei intelectuale" realizate prin cuvinte si idei, fantezii. Sunt maestrii in flirt, deoarece dau replici inteligente si sunt fiinte foarte sociabile. Desi isi exprima in mod deschis dragostea, niciodata nu vor face scene pasionale sau crize de gelozie.
Isi exprima sentimentele mai ales prin cuvinte si printr-o mare deschidere afectiva combinata cu detasare. Considera ca cea mai mare dovada de dragoste este sa lasi libertate celuilalt. Se plictisesc repede si au nevoie de un partener care se stie mereu reinventa si cu care pot sa comunice despre orice.
Sunt amanti plini de imaginatie si foarte bine documentati informational despre tot in materie de sex.2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Gemeni: