Element: Foc

2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Caracteristici:
Focul reprezinta forta vietii din noi. Simti caldura comfortabila a focului atunci cand vii de la rece. Ne ofera sentimentul de securitate, caldura afectiva si inspiratie care este impartita cu cei din jur. Fara foc nu exista radiere, nu este convingere, nu este expresivitate.
Acest element proiecteaza autoexprimare, creativitate, curaj si entuziasm. Persoanele "foc" sunt sigure pe sine, intreprinzatoare, rapide, energice, pasionale. Sunt iuti la manie. De obicei sunt persoane foarte sincere, ceea ce ii face sa para fara tact.
Corespondent in cele 4 temperamente: colericul.

Modalitate de actiune:
Cand intampina o problema semnele de foc o infrunta, prefera conflictul deschis, rezolvarile rapide. Au tendinta de a-si domina interlocutorul care va ceda pana la urma insistentului foc.
Ei considera ca pot rezolva orice situatie, ceea ce este si adevarat caci au forta necesara. Focul mistuie tot in cale si purifica. Nu este bine sa provoci un nativ "foc" caci te poti arde.


Cand elementul foc este in dizarmonie:

O suprastimulare a energiei focului poate duce la agresivitate, curaj prostesc, distrugerea a tot ceea ce gaseste in cale.
Lipsa de interes, egoism, atitudine orgolioasa fata de cei din jur, importanta mult prea mare atribuita lui insusi sunt defectele nativilor foc.
Pasiunile si viciile il pot distruge deasmenea.
Fac crize de furie si de gelozie, ceea ce le pericliteaza relatiile.
Sunt certarete si competitive. Nu suporta locul 2.
Dau dovada de nerabdare, bravada, imprudenta, duritate, greutate de a ierta.
Impulsivitatea ii conduce catre a face lucruri negandite si a lua decizii pripite.


In dragoste:
Nativii foc se aprind repede si isi pierd capul cand se indragostesc. Preponderent se indragostesc la prima vedere si au o atitudine foarte clara de atractie sau de respingere fata o persoana de sex opus din primul moment in care se cunosc.
Ei isi arata pasiunea si dragostea in mod deschis. Sunt afectuosi si prietenosi.
Se excita usor si sunt parteneri sexuali pasionali.
Se plictisesc repede, de aceea pasiunea lor trebuie sa fie mereu intretinuta.
Au nevoie de atentie foarte multa din partea partenerului.2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Sagetator: