Element: Apa

2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Caracteristici:
Apa este asociata cu fortele constiente si subconstiente din viata noastra. Puterea de acces la subconstient face ca persoanele apa sa poata simti durerea si suferinta celor din jur si sa ofere compasiune si totodata sa transmita cu usurinte celorlalti propriile stari.
Semnele de apa cauta liniste si calm, dar sunt deschise spre nou, ca si raul care curge lin in albia sa si in acelasi timp calatoreste catre a descoperi noi cai, noi drumuri.
Persoanele "apa" sunt intuitive, sentimentale, empatice. Au tendinta de a ingriji si a vindeca pe cei din jurul lor. Sunt capabili sa iti inteleaga nevoile proprii si sa le intuiasca pe ale celorlalti.
Corespondent in cele 4 temperamente: melancolicul.

Modalitate de actiune:
Cand intampina un obstacol apa nu scoate pietrele afara din drumul sau, dar le conduce incet catre vale. In acelasi mod, nativii au rabdare in a transforma situatia in avantajul lor.
Si precum bine se stie ca nu exista fisura prin care apa sa nu intre si indiferent cum tai calea apei acesta tot va gasi o alta cale de a-si continua drumul, la fel si nativii apa sunt capabili sa deschida oportunitati mari acolo unde initial exista doar o mica sansa, iar cand isi pun ceva in cap nu exista obstacol care sa le poata sta in cale!
Insa, modul lor de lupta nu este niciodata direct ca al focului, ci subtil si pe ocolite, manipuland evenimentele si pe cei din jur.


Cand elementul apa este in dizarmonie:
Cand apa ajunge necontrolata, persoana poate transmite emotii turbulente rezultand o fire capricioasa, cu ridicari si coborari impredictibile, la fel ca si crestele unor valuri pe timp de furtuna. In acele momente ii caracterizeaza reactii emotionale exagerate la situatii si o hipersensibilitate.
Nativii apa se lasa prea influentati de emotii si sunt foarte subiectivi. Traiesc mult in lumea lor imaginara. Isi fac griji permanente.
Dezorientati, nu au o directie clara in viata. Se simt in nesiguranta.
Au pretentii mari de la ceilalti. Sunt supraprotectivi cu cei dragi, foarte posesivi si gelosi.
Sunt caracterizati de o imaginatie exagerata, de sentimente de vinovatie si de complexe de inferioritate.
Pot cadea usor prada viciilor.
Atitudinea melancolica si lipsa de motivatie duc foarte des la depresie.


In dragoste:
Nativii apa sunt persoane romantice, profunde, visatoare. Sunt inclinate sa poarte de grija celor dragi. Fiind foarte sensibile si usor de ranit, adesea isi creaza un scut protector.
Sunt persoane pline de pasiune, pasiune pe care si-o exprima doar atunci cand se simt in siguranta intr-o relatie. Se ataseaza emotional puternic si sunt renumite pentru gelozia lor.
Din cauza idealismului si profunzimii trairilor ajung adesea deceptionati in dragoste.
Sunt foarte receptivi la semnalele erotice ale partenerului, senzuali, misteriosi, traiesc dragostea fizica cu o intensitate emotionala ridicata.
Dau dovada de multa creativitate. Ei isi exprima excelent sentimentele prin desen, fotografie, dans, cantece si poezii, toate create de ei pentru persoana iubita. Sub imperiul iubirii, ei pot produce arta, muzica, literatura, adesea de o calitate deosebita.2009-10-31 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Scorpion: