Zodiile si culorile

2009-10-26 | Recomanda articolul prin Y!M
Culorile au o influenta psihologica, dar si subtila la nivelul aurei, culorile fiind folosite in cromoterapie. Fiecare zodie are culori care ii reflecta energia de baza. Aceste culori ne fac sa intram in legatura cu esenta zodiei.

Daca esti nascut intr-o zodie si te inconjori de culorile potrivite, atunci poti sa beneficiezi de puterea lor. Culorile in rezonanta cu zodia ta te purifica si iti echilibreaza energiile, daca iti decorezi locuinta in aceste culori si porti haine in aceste culori devii o persoana sanatoasa, vesela, echilibrata si plina de energie, cu o capacitate mare de seductie si mult sarm. 
Zodia Berbecului - culoarea corespondenta este rosul aprins, o culoare a focului, a marilor pasiuni, a luptei, a curajului si a actiunii. Culoarea rosie indica setea de viata si vointa de a obtine victoria in toate situatiile. Culoarea rosie intareste vointa si mareste curajul.

Zodia Tauruluiculoarea corespondenta este verdele, in nuanta specifica primaverii, o culoare a multumirii, a concilierii si a acceptarii. Aceasta culoare induce linistea, relaxeaza si faciliteaza deconectarea nervoasa. In plus, culoarea verde atrage bunastarea financiara. Zodia Taurului mai are afinitate cu culorile bej, ocru si a aramei, acestea fiind culori calde si cu o nota de senzualitate.

Zodia Gemenilor - culoarea corespondenta este albastru deschis, o culoare a creativitatii, a deschiderii mentale si a spontaneitatii. In cromoterapie aceasta culoare este folosita pentru a amplifica inspiratiile artistice si mentale benefice. Galbenul pal este de asemenea in afinitate cu zodia Gemenilor si exprima optimismul si dorinta de schimbare. Nuanta de galben pal confera nativilor deschidere spre nou si sociabilitate.

Zodia Racului  - culorile corespondente sunt: albul, argintiul si verdele ca apa. Albul si argintiul indica receptivitatea, sensibilitatea si rafinamentul care sunt trasaturi definitorii pentru nativii din zodia Rac. Culoarea alb indica aspiratia spre puritate. Verdele reprezinta linistea, echilibrul emotional, increderea in sine si atrage bunastarea financiara. Argintiul este culoarea misterelor si a magiei.

Zodia Leului - culorile corespondente sunt: galbenul aprins, auriul, portocaliul - nuante ale razelor solare, Soarele fiind patronul acestei zodii. Culoarea galben este o culoare a aspiratiilor inalte, a umorului rafinat, a optimismului. Aceasta culoare mareste bucuria si puterea de concentrare.

Zodia Fecioarei - culoarea corespondenta este albastrul inchis, care indica fidelitatea, echilibrul, stabilitatea, profunzimea in concentrare si analiza. Asociat elementului pamant al zodiei Fecioara este si culoarea maro, care vorbeste despre senzualitate, apropierea fata de natura si placerea simturilor.

Zodia Balantei - culorile corespondente sunt: albastrul deschis si rozul. Rozul este o culoare a optimismului, romantismului si a bucuriei de a trai, indicand sociabilitate, rafinament si putere de adaptare. Rozul aduce noroc in dragoste si iubire impartasita. Albastrul deschis vorbeste despre deschidere mentala si bune abilitati de comunicare.

Zodia Scorpionului - culorile corespondente sunt rosul-visiniu si negrul. Rosul si negrul caracterizeaza foarte bine natura zodiei, indicand erotismul, pasiunea si misterul. Culoarea rosie ce este in afinitate cu zodia Scorpionului este rosul-visiniu, iar nuanta pura a rosului visiniu indica dorinta, seductia si o mare putere de transformare. 

Zodia Sagetatorului - culorile corespondente sunt: purpuriul, portocaliul si culoarea turcoaz. Culoarea turcoaz este euforica si linistitoare, iar culoarea purpurie este o culoare ce contribuie la depasirea complexelor de inferioritate. Portocaliul vorbeste despre bucuria de a trai viata, sarm si creativitate.

Zodia Capricornului - culoarea corespondenta este verdele inchis. Aceasta culoare indica stabilitatea, individualismul, linistea, tendinta spre singuratate. Culoarea neagra si gri mai este asociata zodiei Capricorn, acestea exprimand seriozitatea, sobrietatea si nevoia de liniste a nativilor din zodia Capricorn, dar si dorinta acestor nativi pentru lucrurile simple si clare.

Zodia Varsatorului
culoarea corespondenta este indigoul. Indigoul este o culoare a intuitiilor superioare, a dragostei de adevar si a inteligentei practice.  Culoarea indigo vorbeste despre originalitatea acestor nativi precum si nevoia lor de a se revolta impotriva banalitatii si a obisnuitului.

Zodia Pestilor - culoarea corespondenta este violetul, o culoare a creativitatii, a intuitiilor spirituale, a inocentei, a imaginatiei. Culoarea violet vorbeste despre intuitia foarte buna a acestor nativi, precum si rafinamentul lor si creativitatea artistica.


2009-10-26 | Recomanda articolul prin Y!M
Alte articole din Zodii: